//Cluj: Cluj-Napoca își redeschide barurile, sălile de jocuri de noroc și… școlile

Cluj: Cluj-Napoca își redeschide barurile, sălile de jocuri de noroc și… școlile

Odată cu ieșirea municipiului Cluj-Napoca din scenariul roșu, administrația locală pregătește redeschiderea barurilor la interior, a sălilor de jocuri și a școlilor.

“Azi am început o nouă etapă în cariera profesională, o dată cu prima zi în funcţia de Secretar General adjunct al Guvernului. Este o provocare importantă şi vă asigur că îmi voi îndeplini atribuţiile cu demnitate, profesionalism şi eficienţă, aşa cum m-am străduit să o fac şi în funcţia de prefect al judeţului Cluj. Le spuneam colegilor din Cluj, mai în glumă mai în serios, că nu vreau să plec până nu ridicăm restricţiile cauzate de rata mare de incidenţă din Cluj-Napoca. Iată că azi rata este de 2,97 şi CJSU va reevalua măsurile la 14 zile, urmând ca de mâine, 9 februarie, ora 0, să fie ridicate parţial restricţiile, în special în domeniul HoReCa, cel mai afectat în această perioadă. Practic vor putea funcţiona restaurantele la interior, la o capacitate de maxim 30% din locuri, cinematografele, cafenelele, instituţiile de cultură”, a declarat Mircea Abrudean.

El a adăugat că în judeţul Cluj mai sunt în scenariul roşu doar cinci unităţi administrative-teritoriale.

“E un prim pas spre normalitatea pe care o aşteptăm cu toţii. Sunt convins că lucrurile vor merge tot mai bine şi clujenii vor fi în continuare responsabili şi vor susţine eforturile autorităţilor. Datorită acestei atitudini, avem azi în judeţul Cluj un număr de 58 UAT-uri în scenariul verde, 18 în scenariul galben şi 5 în scenariul roşu. Voi rămâne pe mai departe preocupat şi implicat în tot ce înseamnă proiectele Clujului şi aproape de clujeni”, a mai spus Mircea Abrudean.