//Cheltuielile legate de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat

Cheltuielile legate de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat

Astăzi, Emil Boc, liderul Asociaţiei Municipiilor din România, a anunțat că toate cheltuielile legate de campania de vaccinare vor fi suprotate de la bugetul de stat, și nu din către primării. Anunțul a fost făcut după întâlnirea de la Ministerul de Finanțe. Primarul Municipiului Cluj-Napoca spune că că a obținut promisiunea că toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare și plata personalului implicat vor fi suportate de bugetul de stat, și nu de primării, așa cum prevăzuse inițial ministerul Sănătății.

„Nu este în competența Ministerului Finanțelor această temă (…), dar ministrul Finanțelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. (…) Toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare și de plata personalului se suportă de la bugetul central. Ministrul Finanțelor ne-a asigurat că această prevedere legală va fi respectată”, a spus Emil Boc.

Primarul PNL a repetat de câteva ori că nu înțelege cum ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a respectat prevederile legale în vigoare, insistând totuși, că nu are nimic personal cu acesta.