//Cântăreața Vlăduța Lupău vrea 2.000 € pe articol și dă în judecată presa de scandal

Cântăreața Vlăduța Lupău vrea 2.000 € pe articol și dă în judecată presa de scandal

Cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău a dat în judecată mai multe ziare de scandal din Capitală și cere despăgubiri în valoare de 2.000 euro pentru fiecare articol în care se scrie despre aventurile ei. Publicațiile acționate în judecată sunt WOWBiz, Can-Can, SpyNews și PlayTech.

Ea a cerut ștergerea articolelor care vorbeau despre idila dintre ea și Armin Nicoară, dar și cele în care se vorbea despre conflictul cu Georgiana Lobonț, o altă cântăreață la care Lupău și soțul ei, Adi Rus, au mers de nași de botez la unul dintre copii. 

„Solicită obligarea paratilor la eliminarea din cadrul paginilor și platformelor acestora media (Facebook, Instagram, Youtube, pagina publicației si alte asemenea), a tuturor postărilor și articolelor de presă (printre care și cele care conțin imagini foto și video) care vizează viața privată a ei și subiectul existenței unei relații non — profesionale cu numitul Armin Nicoară; obligarea paratilor la eliminarea din cadrul paginilor și platformelor acestora media (Facebook, Instagram, Youtube, pagina publicației si alte asemenea), a tuturor postirilor și articolelor de presă (printre care și cele care conțin imagini foto și video) care utilizeaza imaginea ei asociata cu cea a numitei Georgiana Lobonț si care, prin titlu si continui, este destinat sau tinde sa o defaimeze, respectiv care contin informatii si comentarii de orice natura, cu privire la existenta vreunui scandal sau conflict personal cu aceasta din urma; obligarea paratilor să inceteze orice publicare si/sau raspandire, prin intermediul oricaror mijloace media si emisiuni televizate, a oricarui articol si/sau informatii care vizeaza viata personala a ei sau care aduce atingere imaginii, onoarei sau reputatiei; sa oblige paratii la publicarea, pe cheltuiala proprie, a hotararii de admitere a prezentei cereri de chemare in judecata, in cadrul paginilor si platformelor acestora media (Facebook, Instagram, Youtube si pagina publicației), respectiv in trei cotidiane de larga circulatie, timp de trei numere consecutive; sa oblige paratii la plata sumei de cate 2000 Euro pentru fiecare pagina si publicatie pe care o detine si in cadrul careia au fost publicate articolele mai sus mentionate, reprezentand daune morale pentru preiudiciul de imagine si prestigiu profesional (paratul de rd. 1 — paginile www.playtech.ro si www.impact.ro ; paratul de rd. 2 — pagina www.cancan.ro ; paratul de rd. 3 — pagina www.wowbiz.ro , respectiv paratul de rd. 4 pagina www.spynews.ro ); cu cheltuieli de judecata, constand in taxa judiciara de timbru si onorariu avocatial, in temeiul art. 453, Cod proc. civ.

In fapt, incepand cu luna ianuarie a acestui an, pana inclusiv in luna mai si iunie, paratii au procedat la publicarea, in mod repetat, in cadrul paginilor si platformelor acestora media, a unor postari si articole de presa, care intersecteaza viata sa personala; care contin informatii si comentarii nereale si neverificate, respectiv care prin titlu si continut, sunt destinate sau tind la defaimarea imaginii, onoarei si reputatiei ei.

Apărătorii aleși de Vlăduța Lupău au susținut în instanță că prin faima de care aceasta se bucură, prejudiciul adus de articolele de scandal necesită o analiză amplă. 

„Este incontestabil faptul că numele de VLĂDUȚA LUPĂU este unul de nortorietate, atât pe plan intern, cât și internațional, subsemnata fiind considerată una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică populară ai ultimilor ani.

O practică intens răspândită, atât în lumea show-business, cât și în cea mass-media este asocierea de imagine dintre două sau mai multe persoane publice, sub forma unor ”stiri de scandal”, care are ca scop creșterea numărului de vizualizări și urmăritori ai publicației si a paginilor media și de televiziune ale acestora.

În concret, o publicație poate obține, într-un timp foarte scurt, o foarte mare expunere, datorită subiectelor tratate și a infonnatiilor, reale sau imaginare, transmise publicului larg, amator de detalii din viața persoanelor publice.

În ceea ce privește preiudiciul, acesta urmează a fi analizat prin raportare la efectele negative pe care postările si articolele publicate de parati i le-a produs”, se arată la dosar.

că Vlăduța Lupău (actualmente Rus) are domiciliul în județul Sălaj, iar cererea de chemare în judecată a fost formulată la Cluj-Napoca, magistrații au decis, la solicitarea publicațiilor de tip tabloid, mutarea procesului la Judecătoria Sector 1 București.