//Alba: Un bebeluș de 3 zile a murit după ce s-a înecat cu lapte

Alba: Un bebeluș de 3 zile a murit după ce s-a înecat cu lapte

Un bebeluș în vârstă de 3 zile a murit după ce s-a înecat cu lapte în timp ce era hrănit. Copilul a fost preluat de ambulanță, dar medicii nu i-au mai putut salva viața.

O ambulanță l-a preluat dintr-o localitate din Zlatna și l-a adus de urgență la Spitalul Din Alba Iulia. Copilul se afla într-o stare foarte gravă și a fost necesară intubarea acestuia de la preluare și până când a ajuns la spital.

Ajuns pe secția UPU bebelușul a fost intubat și ventilat. De asemenea s-au făcut demersuri pentru transferarea acestuia la maternitatea din Sibiu sau Târgu Mureș, însă potrivit reprezentaților instituției medicale acest lucru nu a mai fost posibil din cauza stării foarte grave a bebelușului.

În cele din urmă, din nefericire, bebelușul a decedat.

Potrivit reprezentanților instituției medicale, ”o pacientă, în vârstă de 3 zile, a fost adusă de ambulanță în serviciul UPU la ora 18:36 pentru respirație dificilă afirmativ, apărută după alimentarea cu lapte. Starea bebelușului a fost gravă din momentul sosirii în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind intubat și ventilat mecanic.

S-a luat legătura cu centrele universitare, iar cazul a fost acceptat de Spitalul Clinic Județean de Urgenta Târgu Mureș.

Deși s-au oferit toate îngrijirile medicale de specialitate necesare, starea pacientei s-a degradat, suferind multiple stopuri cardio-respiratorii. La sosirea echipajului din județul Mureș starea pacientei era atât de gravă, încât nu a putut fi transportată. Decesul a fost declarat la ora 02:00”, au transmis într-un comunicat, reprezentații spitalului, arată alba24.ro.