//Alba: Se redeschide bazinul de înot din Blaj

Alba: Se redeschide bazinul de înot din Blaj

Bazinul de înot din Blaj se redeschide, după ce, anul trecut, la o lună de la inaugurare a fost închis.

“La intrarea în bazinul acoperit de înot, fiecare persoană trebuie să completeze o declaraţie epidemiologică pe propria răspundere şi o declaraţie pentru procesarea datelor personale. De asemenea, la intrare în incintă, se va lua temperatura fiecărei persoane. Numărul maxim admis în bazinul acoperit de înot va fi de 39 de persoane simultan, adică echivalentul unei suprafeţe de 8 metri pătraţi de luciu de apă pentru fiecare persoană”, se precizează în comunicat.

Primăria Blaj anunţă, totodată, că bazinul acoperit de înot va fi deschis atâta timp cât incidenţa cazurilor active de coronavirus se menţine scăzută în municipiu, activitatea acestuia urmând a fi suspendată dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Bazinul acoperit de înot din Blaj va fi deschis în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 7 şi 21. Între orele 13 şi 17, bazinul va deschis exclusiv pentru copiii care iau lecţii de înot. Vor exista şi două pauze pentru dezinfectare.

Tarifele de acces sunt de 20 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copiii sub 14 ani.

“În această perioadă nu se fac abonamente. Abonaţii care nu şi-au epuizat perioada pentru care au plătit în 2020 îşi vor putea utiliza restul rămas doar în momentul în care bazinul va fi deschis pe o perioadă nedeterminată, atunci când starea de alertă sanitară va fi ridicată”, menţionează sursa citată.

O investiţie în valoare de peste un milion de euro a Primăriei Blaj, bazinul a fost deschis oficial în 14 februarie 2020, după lucrări care au durat aproape doi ani. Funcţionarea acestuia a fost suspendată în data de 13 martie 2020, conform recomandărilor făcute la acea dată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.