//12 persoane reținute în cadrul anchetei DNA Brașov la spitalele COVID

12 persoane reținute în cadrul anchetei DNA Brașov la spitalele COVID

Sursele judiciare arată că 12 persoane au fost reținute de procurorii DNA Brașov în urma perchezițiilor făcute ieri la mai multe spitale COVID din Braşov, Iaşi şi Harghita. În cadrul acțiunii au fost vizate și patru instituții publice.

Percheziţii au fost şi în Braşov la o instituţie subordonată IGP unde anchetatorii DNA şi DGA bănuiesc că există scurgeri de informaţii. Sursele spun că vizaţi erau şeful instituţiei şi un ofiţer.

Alte percheziţii au fost la Spitalul din Miercurea Ciuc şi la domiciliul managerului.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 – prezent. În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor: Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se arăta într-un comunicat DNA.

Procurorii au fost sprijiniţi de specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie şi de cei ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.